Postanowiłem spróbować wymienic żarówki oświetlenia tablicy na LEDy.
Wymieniłem jedną i świeciła pięknie :-)
Wykręciłem druga lampke i obie zgasły.
Wymieniłem obie ponownie z LEDów na żarówki i nic - brak oświetlenia tablicy.
Na szafie pali sie żółta żaróweczka informująca o problemie z ośietlleniem,
Wszystko poza oświetleniem tablicy działa, bezpieczniki w obu skrzynkach są OK :-(
Jeśli dobrze włożyłeś zwykłe żarówki na swoje miejsce, to po zamknięciu i otwarciu auta z pilota Centralna elektryka powinna włączyć zasilanie na żarówkach oświetlenia tablicy.
Jeśli dobrze włożyłeś zwykłe żarówki na swoje miejsce, to po zamknięciu i otwarciu auta z pilota Centralna elektryka powinna włączyć zasilanie na żarówkach oświetlenia tablicy.
Dzięki za podpowiedź, sprawdzę po wyjściu z pracy i dam znaka
[ Dodano: Wto 14 Sty, 14 21:28 ]
Zamieszczone przez kowal 2002
Dzieki bardzo za pomoc.
Postapiłem zgodnie z opisem i oświetlenie powróciło.
Sprawdziłem jeszcze raz LEDy i komp jednego leda akceptuje ale przy drugim stwierdza ze zarówka spalona.
p690, . Żeby nie było problemu to musisz kupć LED-y z tzw. "CANBUS"-em ( czyli oszukujące Centralną elektrykę ), zajrzyj na MOTOHID, na pewno coś znajdziesz.
Podepnę się pod temat jeśli autor nie ma nic przeciwko.
U mnie po założeniu led'ów z "canbusem" pomimo tego iż obydwie lampki się świecą to pojawia się błąd na szafie. I zawsze tyczy się prawej oprawki. Po zamianie żarówek miejscami dale błąd tyczy się prawej lampki.
Jak dacie żarówke w obwód to błąd na szafie zniknie.
Wiec albo robimy podświetlanie za 2 zł....z wykorzystaniem "listwy" led albo kupujemy takie z canbusem.
Komentarz